anya
Hozzávalók: 1 kg sertéscomb vagy lapocka (ti nem szeretitek a lapockát mert az zsírosabb)
1 nagy fej vöröshagyma
pirospaprika,só
zsír vagy olaj
fokhagymakrém, pörköltkrém vagy pörkölt izesítő kocka

A Húst megmosod és kis kockákra darabolod, az edénybe (olyan 20-25 cm átmérőjű lábos legyen)
beleteszed a zsírt (3 púpozott evőkanálnyi ) vagy az olajat ( ami az edény alján kb 1 ujjnyi legyen),
belerakod az apróra vágott hagymát és üvegesre párolod , megszórod pirospaprikával ,közben kevergeted és belerakod a húst.megsózod ( a sótól függ de egy teáskanálnyi biztosan kell ) kevergetve kicsit sütöd, azután egy kis vizzel felöntöd teszel bele egy kis fokhagymakrémet és fedő alatt párolod, csak annyi vizet kell aláönteni, hogy a húsokat ne lepje el, izesítheted a pörkölt krémmel vagy dobsz bele egy kockát, és amikor zsírjára sült megint öntesz rá vizet , ezt addig csinálod amíg a húst már megpuhult. Zsírjára sütöd és kész.

Mindenütt jó, de a legjobb az anyám töltött káposztája...
Címkék: edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése