anya
Hozzávalók:
30 dkg darált hús, fokhagymakrém, 1 egész tojás, 2 zsemle, só, bors, pirospaprika,fasírtfűszerkeverék, zsemlemorzsa

Elkészítés:
A darált húst megsózzuk, megborsozzuk, és pirospaprikával fűszerkeverékkel megszórjuk, összekeverjük. Belekeverünk egy egész tojást, majd belereszeljük a fokhagymakrémet. Ezt követően a két zsemlét kis tejben ( esetleg vízben) beáztatjuk kb. 10-15 másodpercig, majd a vizet jól kinyomkodjuk belőle, és a darált húshoz rakjuk. Az egészet jól összekeverjük, lapos gombócokat formálunk belőle, meghempergetjük zsemlemorzsában és forró olajban kisütjük. Sütés után a felesleges olajat törlőkendővel itatjuk le róla.

Mindenütt jó, de a legjobb az anyám töltött káposztája...
Címkék: edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése