anya
Hozzávalók: 30 dkg marhahús ( ti a combot vagy nyakat szeretitek de lehet lábszár, dagadó,fartő)
nyúlcomb,vagy pulykaszárny és ha van karajcsont vagy más csont azt amit csak van
50dkg vegyes zöldség (2 fehérrépánál több nem kell ti nem szeretitek ,sárgarépa)
kicsi karalábé, zeller, kis karfiol , kelkáposzta de ha nincs akkor se vészes ,)
1 fej vöröshagyma, 1 db burgonya
só,fekete bors, vegeta,esetleg húsleveskocka


A húsokat megmosod és hideg vízbe felteszed a marhahúst és a csontokat ha pulykaszárnyat teszel bele azt is berakhatod a nyulat majd csak később a zöldséggel ráérsz mert az hamarább megfől,
Amikor a hab feljön a tetejére szűrűvel leszeded, teszel bele egy leveskanál sót pár szem fekete borsot, és főzöd lassú tűzön.Egy jó óra múlva belerakod a zöldséget teszel bele egy kanál vegetát a húsleveskockát és lassan főzöd amíg a hús és a zöldség puha lesz , megkóstolgatod és ha kell akkor még teszel bele sót.
Olyan tésztát főzöl amilyet akarsz vagy grízgaluskát.

Mindenütt jó, de a legjobb az anyám töltött káposztája...
Címkék: edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése