anya
Akkor kezdjük ...

Brassó ahogy Linus szereti.
Hozzávalók:
'1 kg comb
füstölt szalonna kb 20 dkg
1 fagyasztott borsó zsenge 450grammos
kb 4 dl száraz fehér bor
örölt bors(megszórod olyan mokkáskanálnyival),só(egy evőkanálnyi)
fokhagymakrém
olaj vagy zsír

A húst megmosod és lecsöpögteted majd a szalonnát feldarabolod kis kockákra az olajat ( vagy zsírt) felteszed melegedni kb olyan 20 cm átmérőjű edényt használj és a zsíradék az alján 1 cm-nél ne legyen magasabb ( ez aztán teljesen profi megfogalmazás de remélem így jobban érted mintha azt írnám, hogy 20dkg zsír) ha kezd melegedni az olaj beleteszed a szalonnát és megsütöd amikor megsült olyan fehér lesz akkor kiszeded egy tányérra, majd a húst belerakod és kavargatod még kicsit megsül a felszíne, megsózod, megborsozod,és felöntöd a fokhagymakrémes vízzel , (egyszerre 2-3 dl) fedő alatt párolod , szükség szerint utána töltesz vizet mikor már lesült zsírjára , amikor már elég puha a hús, tudod úgy szoktam megnézni,hogy a fakanállal megpróbálom szétvágni és ha már könnyen sikerül akkor jó,ráöntöd a bort egy kicsit sütöd majd amikor a nagyja már elfőlt ráöntöd a szalonnát és a borsót és addig sütöd ameddig zsírjára lesül, addigra már a hús is teljesen puhára sül.Nyugodtan kóstolgathatod...
Hát remélem nem felejtettem ki semmit de nemn gondoltam volna, hogy ilyen nehéz leírni amit csinálni szokott az ember, a puding próbája is az evés majd elválik mi sül ki ebből is..

Mindenütt jó, de a legjobb az anyám töltött káposztája...
Címkék: edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése