10
feb
rucsi

Hozzávalók:

30-35 db babapiskóta, 17 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 10 dkg darált dió, 2 dl tej, 2 tojássárgája + bevonat: 10 dkg fõzõcsoki, 4 dkg vaj, 2 ek víz. 



A vajat + 17 dkg porcukrot habosra keverünk, hozzáadjuk a diót. Kis lábosban kikeverjük a tojássárgákat 3 dkg porcukorral, felengedjük forró tejjel és állandóan keverve felfõzzük. Ha kihûlt, összedolgozzuk a diós krémmel. Egy lábos vagy tál alját és oldalát kibéleljük piskótával, rákenjük a krém kb. felét, ráteszünk egy sornyi piskótát, arra a maradék krémet és egy sor piskótát. 1 éjszakára hûtõbe tesszük. Tálalás elõtt kiborítjuk a tálból és csokimázzal vonjuk be. 


Elkészítési idõ: 1,5 óra + 1 éjszaka


Mindenütt jó, de a legjobb az anyám töltött káposztája...
Címkék: edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése